OUYA: Mijn ervaring…#1
[:nl]
Ik volg de OUYA eigenlijk al sinds het aangekondigd werd op Kickstarter en binnen zeer korte tijd het gewenste bedrag behaalde en zelfs meer. Ik heb de console zelf uiteindelijk besteld via Amazon en had hem dus relatief snel na de uiteindelijke lancering in handen.
De specs
De OUYA bevat een NVIDIA Tegra 3 Quadcore processor (ARM CortexA9 incl. GPU), heeft 1GB RAM, 8GB flashgeheugen en beschikt over een HDMI-uitgang – met resolutie tot 1080p (full HD) – Draadloos netwerk Wi-Fi en Ethernet kabelingang. Voor de connectiviteit met de controller beschikt de OUYA over Bluetooth LE 4.0. De OUYA draait op Android 4.1 en is uitgerust met de OUYA store waarin zowel bekende Android games te vinden zijn als “nieuwe” – OUYA only – (indy) games.
Het aansluiten van de OUYA
De eerste indruk begon goed. De doos is netjes verzorgd en er is een HDMI kabel meegeleverd. Wel kwam ik erachter dat ik nog een verloop stekker nodig had voor het aansluiten van de stroom – besteld via amazon.co.uk – dus let hier goed op. De console is makkelijk aan te sluiten en start mooi snel op. Bij het registreren van mijn account – welke je moet aanmaken om de OUYA uberhaupt te kunnen gebruiken – ben ik eigenlijk gestuit op het voor mij eerste negatieve onderdeel……namelijk de noodzaak van het invoeren van je creditcard gegevens. Nu snap ik dat men dit nodig heeft om je voor games te laten betalen maar als ik die niet invul kan ik geen account aanmaken….beetje jammer en een gemiste kans in mijn ogen.
De controller en het pairen van andere apparaten
De controller van de OUYA werkt soepel en ligt lekker in de hand en verbind makkelijk met de console, helaas vind ik hem minder high-end aanvoelen dan wat een heleboel andere mensen deden geloven. Begrijp me niet verkeerd hij voldoet prima en zeker voor de prijs van de OUYA maar een Xbox-controle killer, nee dat bij lange na niet. Het pairen van mijn bleutooth keyboard en muis gaat daarentegen erg vlot en ik kan goed gebruik maken van beide om mijn XBMC – waarover later meer – in te stellen. Het is ook mogelijk om je smartphone te gebruiken als controller alleen heb ik dit nog niet uitgetest.
Installatie/side-loaden van apps
Naast het installeren van games via de OUYA store is het ook mogelijk om – door middel van een apk-bestand – apps en games te “side-loaden” waardoor bijvoorbeeld ook XBMC beschikbaar komt. Als je meer wil lezen over XBMC moet je maar even kijken bij mijn artikel op 42bis.nl over XBMC. Maar terug naar het installeren en instellen van XBMC. Het installeren gaat gemakkelijk, ik heb dit gedaan via een tutorial die op www.xbmchub.com staat. Het instellen van XBMC heb ik gedaan met behulp van mijn keyboard en muis – de touchpad vind ik niet heel erg fijn werken – waarna ik mijn series en films kon bekijken. Ik heb een SD kwaliteit serie bekeken en nog geen tijd gehad om verder te testen met hogere kwaliteiten.
Vervolg…
Houd de site in de gaten aangezien ik nog lang niet alle mogelijkheden van de OUYA heb bekeken. Heb je tot nu toe vragen stuur me dan even een mailtje.[:]